Du är här: Invånare/Uppleva & göra/Kultur/Konst/Kulturcentrum Konsthall

Kulturcentrum Konsthall

Vång

Fotokonst, Arkeologi, Landskap -  En utställning

17 juni - 3 september

Välkomna att ta del av både fotografi och arkeologi genom en bortglömd plats som fått nytt liv.

På en kulle längs med Johannisshusåsen mitt i Blekinge påträffades för några år sen märkliga fynd från järnåldern; små guldblecksfigurer, krossade glasbägare, sönderdelade bronskittlar och rester av en eller flera byggnader. De arkeologiska spåren efter en betydelsefull plats har förbryllat arkeologerna men även väckt intresse utanför den arkeologiska världen.

Ett samarbete mellan Kulturcentrum, Blekinge museum samt svenska och italienska universitet har resulterat i en spännande fotografisk utställning som på olika sätt närmar sig landskapet kring fyndplatsen. Den internationellt kände svenske fotografen Gerry Johansson medverkar med en helt ny serie fotografier, och de italienska fotograferna Allegra Martin och Stefano Graziani har tillsammans med studenter från Milano och Venedig skapat en brokig fotografisk värld.

Blekinge museum visar några av de senaste resultaten av det arkeologiska projektet i Västra Vång. Dessutom presenterar studenter från Malmö högskola (programmet Arkitektur, visualisering, kommunikation) sina visioner om Vång och Ronneby stad.

Gerry Johansson. Stefano Graziani. Allegra Martin. Giuliana Racco. Maki Ochoa. Pietro Migliorati. Master in Photography NABA-Milano / Master in Photography IUAV-Venedig / Kandidatprogrammet Arkitektur, visualisering & kommunikation, Malmö högskola

Utställningen produceras med stöd av Region Blekinge

Utflykter till Johannishusåsen

 

(s)KÖN

Ruskig Ångest

17 juni - 3 september

"När en kvinna mister oskulden, blir hon då skyldig?
Är penis en asocial konstruktion? Är det möjligt att se om ett konstverk är gjort av en pojke eller flicka? Eller görs konst utifrån det ickebinära? Är allt möjligt att visa om det är konst? Om man säger att alla kvinnliga graffitimålare är egoister- Är det rasism? Eller Rasexism?"
Ruskig Ångest

En utställning för dig som aldrig brytt dig om konst eller besökt en konsthall.