Du är här: Invånare/Nyheter/Ronneby kommuns kulturstipendium och kulturpris 2016 går till…

Ronneby kommuns kulturstipendium och kulturpris 2016 går till…

I år delas både kulturstipendium och kulturpris ut i Ronneby kommun.

Ronneby kommuns kulturstipendium 2016
Kulturstipendium tilldelas de 6 dansarna; Ella Olsson, Najimi Ronnefalk Robertsdotter, Agnes Nilsson, Amanda Malmros, Emilia Hultberg och Engla Andersson från danskompaniet Athletic Dance.

Ronneby kommuns kulturpris 2016 
Kulturpriset tilldelas Claes Olsson och Eva Karlsson på Eringsboda brunn.  

Motivering

Kulturstipendium 2016
Flera danskompanier har startats under de senaste åren i Blekinge. Dessa ger ungdomar möjlighet att utöva modern dans som konstform och att få förståelse för dansen som yrkesform. Satsning på dans för barn och ungdomar ger dem möjlighet till fysisk aktivitet och social gemenskap. Ronneby kommuns kulturstipendium 2016 tilldelas de 6 dansarna; Ella Olsson, Najimi Ronnefalk Robertsdotter, Agnes Nilsson, Amanda Malmros, Emilia Hultberg och Engla Andersson. Dansarna vid Athletic Dance har rönt stora framgångar både nationellt och internationellt.

Kulturpris 2016
Musik och dans har en positiv påverkan på vår hälsa och välbefinnande såväl psykiskt som fysiskt. Genom ett fantastiskt engagemang har Claes Olsson och Eva Karlsson under snart 30 år spridit glädje till tusentals personer genom sitt artisteri men också som arrangör för musik och dans på Eringsboda brunn. Claes och Eva har lockat en bred publik både inom och utanför kommunens gränser. För detta tilldelas Claes Olsson och Eva Karlsson Ronneby kommuns kulturpris 2016.

Kulturpris och kulturstipendium delas ut den 15 december

Kulturpriset/kulturstipendium, som delas ut vid Kommunfullmäktiges sista ordinarie sammanträde för året, instiftades 1985 och består av diplom och en prissumma ur Gustav Arnolds-fonden. Prissumman uppgår i år till 10 000 kronor till kulturpris och 10 000 kronor till stipendium. Prissumman för kulturstipendiet fördelas på de sex stipendiaterna. Prisutdelningen kommer att äga rum vid Kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december.

Publicerad den 29 november 2016

Till nyhetslistan