Du är här: Invånare/Nyheter/Har du den rätta gnistan och vill göra en insats?

Har du den rätta gnistan och vill göra en insats?

Räddningstjänsten Östra Blekinge söker deltidsbrandmän och räddningsvärnsmän till uttryckningsstyrkan i Bräkne-Hoby, Hallabro och Eringsboda.

Är du intresserad av ett spännande och varierande arbete? Vill du hjälpa människor där du bor eller arbetar att känna sig trygga i sin vardag?

Som deltidsbrandman har du beredskap en vecka åt gången. Schemat varierar beroende på vilken avdelning du tillhör. Vid beredskap ska du kunna ta dig till din brandstation under dygnets alla timmar inom en bestämd tid. Det är därför viktigt att du bor och/eller arbetar nära brandstationen på orten.

Som räddningsvärnsman är du knuten till en av våra brandstationer, men har inte beredskap. I händelse av alarm inställer du dig enligt tjänsteplikt vid brandstationen. Inga särskilda inställelsetider gäller även om snabbheten är viktig i många sammanhang.

Räddningstjänsten Östra Blekinge har totalt 11 brandstationer utspridda inom Karlskrona och Ronneby kommuner. Totalt 48 man är ständigt i beredskap för att kunna rycka ut till olyckor.Publicerad den 11 januari 2017

Till nyhetslistan