Du är här: Invånare/Kommun & politik/Internationellt arbete/EU-projekt

EU-projekt

Sveriges medlemskap i EU innebär många möjligheter. En viktig möjlighet för kommuner innebär deltagande i EU-projekt för att driva lokal utveckling. EU-projekt kan röra sig om allt från stora investeringsprojekt till mindre utbytesprojekt mellan skolor. Ett EU-projekt behöver inte alltid ha parterns från andra länder. 

Här kan du hitta information om de EU-projekt eller internationella samarbetsprojekt som är igång just nu.

 

Art Line, fortsättningen

Art Line är ett internationellt konstprojekt i samarbete mellan 14 partners från Polen, Sverige, Tyskland, Ryssland och Litauen, som är delfinansierat av EU genom Södra Östersjöprogrammet 2007-2013.

 Fram till 2013 har Art Line att genomfört gemensamma konstprojekt som strävat efter att utveckla och förstärka den regionala och internationella konstscenen med ett professionellt samarbete mellan konstinstitutioner, museer och högskola/akademi i södra Östersjöområdet. Mer information hittar du här.

Ronneby kommun har blivit ansvariga för att utveckla en fortsättning på Art Line projektet som lyfts fram som ett priortierat projekt  och omnämns i EU:s strategi för Östersjöområdet.