Du är här: Invånare/Bygga, bo & miljö/Energi/Rådgivning och tips

Rådgivning och tips

Vad gör en energi- och klimatrådgivare?

Energi- och klimatrådgivaren vänder sig till kommuninvånare/hushåll, små och medelstora företag samt föreningar och organisationer. Han samordnar och kompletterar den rådgivning som ges av statliga myndigheter och kommersiella aktörer. Kommunens rådgivare ska hjälpa dem som saknar kunskap eller resurser att på egen hand göra de fördelaktigaste valen.

Rådgivningen berör flera områden såsom energi, teknik och konsumentvägledning, men får inte omfatta besiktningar eller vända sig till kommunens egna förvaltningar eller bolag.

Det kostar ingenting att fråga!

Rådgivningen är helt kostnadsfri. Även energiseminarium till olika intressenter och föreningar kommer att arrangeras om behov finns.

Hör gärna av dig med dina energi- och klimatfrågor!

Informationskväll om solceller 1 juni

Den 1 juni blir det en informationskväll på Kulturcentrum i Ronneby om solceller. Energiexperten Lars Andrén berättar och visar hur man kan bli sin egen elproducent. Solceller och kringutrustning kommer att visas och förhoppningsvis kan vi visa ett lyckat exempel på installation av solceller inom kommunen. Mer info kommer inom kort - notera i almanackan så länge!